Hoverboard advies voor aankoop

Ben jij van plan om een hoverboard te kopen maar weet je niet waar je op moet letten bij aankoop van een hoverboard? Of vraag jij jezelf af wat het kwaliteitsverschil is tussen de hoverboards? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben een checklist opgesteld met verschillende punten waar je op moet letten voordat je een hoverboard gaat kopen. Alle hoverboards zien er qua uiterlijk namelijk hetzelfde uit maar er zit veel verschil in de kwaliteit van de onderdelen welke in een hoverboard zitten. 

 

Op de volgende 4 hoverboard onderdelen moet je letten:

1) Het moederbordsysteem

2) De lithium-ion accu

3) De wielen

4) De oplader

Hieronder wordt per onderdeel besproken wat de kwaliteitsverschillen zijn en waar je op moet letten voordat je een hoverboard koopt.

 

1) Moederbordsysteem


Het moederbordsysteem is de computer van het hoverboard en daarmee ook gelijk het belangrijkste onderdeel van het hoverboard. Het moederbordsysteem bestaat uit een moederbord en twee sensorbords (ook wel gyroscope genoemd). De twee sensorbords zitten links en rechts onder het rubberen drukpad waar je met je voeten op staat. De sensorbords registreren de bewegingen van jou voeten en zorgen ervoor dat het hoverboard in balans blijft en op de juiste manier reageert. De sensorbords zijn weer aangesloten op een moederbord welke ervoor zorgt dat alle signalen worden gecoordineerd en dat de bewegingen tegelijk in balans zijn. Je kunt het vergelijken met een muis en toetsenbord welke zijn aangesloten op een computer. De muis en het toetsenbord nemen de signalen op en sturen deze door naar de computer. 

Er zijn 3 verschillende soorten kwaliteit moederbordsystemen voor hoverboards:

1. Hoverboard met een origineel Taotao moederbordsysteem (goede kwaliteit)

2. Hoverboard met een replica moederbordsysteem (mindere kwaliteit)

3. Hoverboard zonder moederbordsysteem (slechtste kwaliteit)

De beste kwaliteit voor het moederbordsysteem die er bestaat is van het merk Taotao. Taotao is de originele ontwikkelaar en producent van alle printplaten welke in een hoverboard zitten (moederbord, sensorbords, ledlichtjes en indicatorlichtjes). Echter hebben de Chinezen geprobeerd het moederbordsysteem van Taotao na te maken. Deze replica moederbordsystemen zijn van slechte kwaliteit en gaan daardoor snel stuk.

Verder zijn er ook nog hoverboards zonder moederbord. Wij raden aan om geen hoverboard zonder moederbord te kopen aangezien deze van zeer slechte kwaliteit zijn. Daarnaast bewegen de linkerhelft en rechterhelft niet synchroon omdat er geen moederbord tussen zit. Hierdoor is de kans groot dat je veel gaat vallen en dat wil je natuurlijk juist voorkomen.

Hoe herken ik het verschil tussen een origineel moederbordsysteem van Taotao, een replica en een zonder moederbordsysteem?

Het moederbordsysteem van Taotao kun je herkennen aan de groene kleur, het serienummer en het logo in de vorm van een "V", zie de foto hieronder. De replica moederbordsystemen kun je herkennen aan hun blauwe of rode kleur, zie foto hieronder. De hoverboards zonder moederbordsysteem kun je herkennen doordat ze geen moederbord hebben, zie foto hieronder.

Tip: Zorg ervoor dat je een hoverboard koopt met een origineel moederbordsysteem van Taotao.

 

2) Lithium-ion accu


Ook bij de Lithium-ion accu zit er veel verschil in kwaliteit voor het hoverboard. Zo zijn er Lithium-ion accu's met 10 cellen in de accu en met 20 cellen in de accu. De Lithium-ion accu's met 10 cellen hebben 50% minder capaciteit dan een met 20 cellen. Hierdoor zul je een hoverboard met een Lithium-ion accu met 10 cellen heel snel moeten opladen omdat hij maar een paar kilometer kan rijden op een volle accu. Daarnaast zijn er Lithium-ion accu's van Samsung, LG en de Chinezen versie. De Lithium-ion accu's van Samsung en LG zijn het beste. Deze merken zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van Lithium-ion accu's. De accu's van Samsung en LG zijn veilig, duurzaam en gaan jarenlang mee in tegenstelling tot de Chinezen accu's.

Tip: Zorg ervoor dat je een hoverboard koopt met een originele Samsung of LG lithium-ion accu met 20 cellen.

Lithiumionaccunl.jpg

 

3) Wielen


Ook zit er veel verschil in kwaliteit bij de wielen van het hoverboard. Er zijn verschillende soorten wattages verkrijgbaar zoals de 350 watt per wiel en de 250 watt per wiel. De wielen met 350 watt per wiel hebben veel meer kracht en zijn sterker dan die met 250 watt per wiel. Het krachtsverschil merk je duidelijk tijdens het rijden. Zo is die van 350 watt veel sneller op snelheid en gaat deze gemakkelijker heuveltjes op.

Tip: Zorg ervoor dat je een hoverboard koopt waarbij de wielen ieder 350 watt aan kracht hebben (totaal 700 watt).

 

4) Oplader


Er zijn verschillende soorten opladers voor het hoverboard op de markt. Het belangrijkste bij de oplader is dat hij beschikt over een stopfunctie en een UL certificering. De stopfunctie zorgt ervoor dat de oplader stopt met het geven van stroom wanneer de lithium-ion accu vol is. De UL certificering is een keurmerk van het wereldwijd bekende UL keuringsinstituut. Een product krijgt deze certificering wanneer een product door deze instantie is gekeurd en veilig bevonden. Er zijn slechte kwaliteit opladers welke stroom blijven geven wanneer de lithium-ion accu vol is en die niet gekeurd zijn. Hierdoor wordt de lithium-ion accu warm, gaat de levensduur van de accu snel achteruit en kan er zelfs brand ontstaan.

Tip: Zorg ervoor dat je een hoverboard koopt waarbij een originele hoverboard oplader zit met stopfunctie en UL certificering.

 

Welke kwaliteit heeft Hoverboardz.nl?


Wij verkopen uitsluitend hoge kwaliteit hoverboards met een origineel Taotao moederbordsysteem, een originele Samsung lithium-ion accu (met 20 cellen), wielen welke samen 700 watt aan kracht leveren (350 watt per wiel) en een originele hoverboard oplader met stopfunctie & UL certificering. Wij staan voor de hoge kwaliteit van onze producten en bieden onze klanten dan ook alleen de beste kwaliteit die er is. In het geval van hoverboards geldt zoals vaak: Goedkoop=uiteindelijk duurkoop.

© 2015 - 2024 Hoverboardz.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel