Blogpost 10-04-2017: Wat is een hoverboard?

Het hoverboard is een in 2014 ontwikkelt elektrisch vervoersmiddel op 2 wielen waarmee je jezelf kunt verplaatsen van a naar b. Er zijn veel verschillende soorten benamingen voor een hoverboard. Zo wordt een hoverboard ook wel smart balance wheel, airboard, monorover, oxboard of io hawk genoemd. Het woord hoverboard is de meest gebruikte term voor het product en daarom spreekt men dan ook van een hoverboard in het algemeen. Een hoverboard zou zoals de naam al zegt moeten “hoveren” oftewel zweven boven de grond. Echter is de technologie op dit moment helaas nog niet zo ver dat dit daadwerkelijk kan. De benaming van het woord hoverboard is dan ook afgeleid van de film “Back to the future” waarin een zwevend skateboard wordt gebruikt.

Een hoverboard is in het kort gezegd een soort kleine segway maar dan zonder stuur. Een hoverboard heeft 2 wielen welke worden aangestuurd door een besturingssysteem welke werkt op lichaamsbeweging. Links en rechts onder het rubberen drukpad waar je met je voeten op staat zitten sensorbords welke de bewegingen van je voeten registreren en zo ervoor zorgen dat het hoverboard in balans blijft en op de juiste manier reageert. De sensorbords zijn weer aangesloten op een moederbord welke ervoor zorgt dat alle signalen worden gecoördineerd en dat de bewegingen tegelijk in balans zijn. Je kunt het vergelijken met een muis en toetsenbord welke zijn aangesloten op een computer. De muis en het toetsenbord nemen de signalen op en sturen deze door naar de computer. 

Een hoverboard haalt een topsnelheid van 15 kilometer per uur en heeft een actieradius van 20-25 kilometer. De actieradius is afhankelijk van het gewicht van de rijder, de ondergrond en hellingen. Door de grote actieradius is een hoverboard een leuk en handig vervoersmiddel in veel situaties zoals bijvoorbeeld even bij iemand op bezoek te gaan of boodschappen te doen. Het mooie is dat een hoverboard op elektriciteit rijdt waardoor je geen hoge kosten hebt aan bijvoorbeeld brandstof.

 

Voor wie is een hoverboard geschikt?

Een hoverboard is voor jong en oud en kan door iedereen gebruikt worden. Over het algemeen zie je dat jongeren het meeste op een hoverboard rijden. Dit komt doordat veel bekende sterren zoals Enzo Knol en Justin Bieder zijn gespot met hoverboards en zo de populariteit onder de jongeren hebben vergroot. Verder worden hoverboards ook gebruikt in het bedrijfsleven zoals bijvoorbeeld om grote afstanden in magazijnen te overbruggen.

 

Is het moeilijk om te leren?

Het is zeker niet moeilijk om te leren rijden op een hoverboard. In het begin is het even wennen omdat je erachter moet komen waar je balans ligt maar binnen 10 tot 30 minuten heeft iedereen het door. Het rijden op een hoverboard is net zoals fietsen, je verleert het nooit.

 

Is er een kwaliteitsverschil tussen hoverboards? 

Net zoals bij veel andere producten is er ook bij hoverboards veel verschil in kwaliteit. Vanwege de populariteit zijn veel fabrikanten dit product gaan produceren. Om de kosten van de productie te verlagen gebruiken veel fabrikanten goedkope onderdelen van lage kwaliteit. Dit is wat je als klant juist niet wilt want dan zal je hoverboard sneller stuk gaan. Daarnaast is het ook nog eens onveilig om lage kwaliteit onderdelen te gebruiken. Wij van Hoverboardz.nl hebben om het jullie gemakkelijk te maken een checklist opgesteld met verschillende punten waar je op moet letten voordat je een hoverboard gaat kopen. Alle hoverboards zien er qua uiterlijk namelijk hetzelfde uit maar het verschil zit hem in de kwaliteit van de onderdelen aan de binnenkant.

In het kort moet je op de volgende 4 hoverboard onderdelen letten:

1) Het moederbordsysteem

2) De lithium-ion accu

3) De wielen

4) De oplader

Wil je ons uitgebreide aankoopadvies lezen? Klik dan hier

© 2015 - 2024 Hoverboardz.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel